Брой 17 виж броя като PDF архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Август 2010

Nowhere Калейдоскоп

Нови книги

Изумителният Морис и неговите образовани гризачи

Изображение на предната корицаАвтор: Тери Пратчет

Стъпка встрани от историите за Нощната стража. В тази книга няма стражници, вещици, вампири, върколаци, зомбита, дракони и т.н. характерни за Диска същества. За сметка на това има гризачи (плъхове), котка, момче, кмет, дъщеря на кмета и ловци на плъхове. И разни други неща, с които ще се запознаете в хода на историята. Но това е основното. Котаракът Морис е една подла и хитра котка, която отнякъде е получила способността да говори. Ако се чудите как, питайте Гаспод, макар да се съмнявам и самият той да знае как е станало. В скитанията си, чудейки се защо говори и какво да прави с тази си дарба, той се запознава с група плъхове, които четат, пишат (по своему) и говорят. Възприемайки тактиката "Щом говори, по-добре да правим пари с него, вместо да го ям", Морис и плъховете, заедно с едно глуповато хлапе, което може да свири на различни самоделни музикални духови инструменти, обикновено изработени от едно единствено парче дърво, разработват невероятен бизнес модел, който им носи достатъчно доходи, за да живеят приятен живот, че и да спестяват.

автор: clover
Целия текст на анотацията

Въоръжени мъже

Изображение на предната корицаАвтор: Тери Пратчет

Въоръжени мъже е още една книга за приключенията на Нощната стража в Анкх-Морпорк. Капитан Самюъл Ваймс ще се жени за лейди Сибил Рамкин и е на път да се раздели завинаги със Стражата - объркана група, набираща доброволци "от кол и въже", а с новата политика на Патриция на Анкх за приобщаване на малцинствата към силите на реда - обогатена с най-различни персонажи, често изключващи се взаимно - зомби, джудже, трол, жена... Ама на къде отива този Диск?!
На фона на това мистериозна експлозия в гилдията на убийците изважда на бял свят оръжие, по-ужасяващо от всичко, известно на хората. Следват убийство на клоун и на джудже - майстор ковач и изкусен създател на механизми. Лорд Ветинари забранява на Ваймс и стражата да се месят в разследването на инцидента в гилдията на убийците и по този начин ги насърчава да проведат свое още по-щателно разследване.

автор: clover
Целия текст на анотацията

Новини

> Конкурс на ЕК за млади преводачи
Конкурсът по превод Juvenes Translatores, организиран от Европейската комисия, ще се проведе за четвърти път на 23 ноември 2010 година.
от 17.08.2010, 11:46

Екипът на Nowhere месечно издание Ви благодари за проявения интерес. Ако желаете да се свържете с нас, използвайте следните координати:
Marvin - Marv;
tataf - tataf;
clover - clover;
Ако забележите грешки или нередности, моля, обърнете се към clover.
Ако желаете да допринесете към създаването на материалите, ревютата, анотациите, статиите или интервютата, пишете ни на адрес: месечно издание.
За безплатно публикуване на поезия, фантастични, фентъзи разкази, импресии или есета - вижте Условията за безплатно публикуване на Nowhere


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри