Брой 9 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Февруари - Юни 2008

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


РЕДАКЦИОННО

КОЛОРАДЕЦЪТ ОТ МЕЙН

Едва ли Тъмната кула на Стивън Кинг ще ви говори нещо, освен ако сте фенове на Кинг. Седем тома, без "магия, меч, кръв" в заглавието не вървят толкова. Независимо от това за 10-ина дни глътнах два тома на морето. Прочетох и Колорадецът - много интересна книга на Кинг за мистерията като явление. Ще напиша и ревю, както се полага. Въпреки това опитайте Тъмната кула, ако имате време - една от най-сериозните книги на Стивън Кинг, умело съчетаваща очарованието на средновековието и ценностите на Ренесанса с мистиката на магията, технологиите на бъдещето и съвсем човешките взаймоотношения между ка-тет-а (група хора с обща съдба) на главните герои. Чете се на един дъх, лека и приятна без нужда да помните много имена, кой на кого какъв роднина се пада или от къде идва. Кинг все още е Кралят.

Мина много време. През февруари реших да не правя брой заради трагедията, която се случи във влака София-Кардам. Имаше някакъв шанс да съм в същия този горящ вагон, а самата мисъл за това е ужасяваща. Затова поствам този пролетно-летен брой просто така - за

да можете да разберете какво сме публикували до момента на сайта. Както виждате, няма да има много приказки, просто нещата, които хората са изпратили от Февруари до Юни. Продължавайте да ни изпращате неща за публикуване... ние в голяма степен живеем за това.


СЛЪНЦЕ, МОРЕ, ПЯСЪК

На море като на море. Лятото е направено човек да си седи под чадъра с хубава книжка и чаша мартини в ръка, вътре да плават ледче и коктейлна маслинка/черешка/кой-каквото-харесва, а във водата да плуват мацки, джетове, уиндсърфове, корабчета, яхти и всичко останало, което плува. Чайките да изграчват понякога, унили от жегата и да проклинат липсата на потни жлези и малко повече ума, за да се радват на атмосферата, разсеяни цигани да обикалят плажа с преварена царевица или казанлъшки понички (!!!), а вечер дискотеките да са пълни с русначета на видима възраст, твърде ниска за консумиране на алкохол, прекалили с последния. Заклети фенове на природосъобразния живот да разпъват палатки, навеси и хамаци сред дърветата близо до плажа, да се къпят единствено в морето и вечер да палят огньове на необезопасени места, което увеличава тръпката от преживяването още повече.
Сега му е времето да прочетеш книгата, която започна миналото


лято на морето (знам, знам - няма време за четене - що филми трябва да се гледат, колко партита трябва да се посетя и т.н.), да купиш на всички приятели картичка и да им я изпратиш, за да се изфукаш, че си на море (но можеш и да им я занесеш, за да не я изпревариш...), да се разходиш с корабче до хоризонта (абсурдно твърдение) и обратно, да ядеш прясна риба, уловена днес и приготвена току що, а не замразените боклуци в рибните борси в София, да правиш сутрешен крос по плажа и да дишаш йодни изпарения, да се къпеш ежедневно в морето, защото кой каквото ще да разправя, морската вода е полезна за кожата (но е препоръчително да се прилага само външно :), да посрещнеш изгрева, а ако си на носа край някой залив - и залеза (не слушайте онези, дето твърдят, че в България нямало залез над морето - просто не са достатъчно изобретателни - от нос Калиакра например, се вижда точно такъв залез :)

clover, на когото пак му се ходи :(

Приятели

Facebook-ът на Деси: поздрави от целия свят >

Интересни връзки

Сайтът на Стивън Кинг >
Брайън Адамс с нов албум >
Аланис Морисет с нов албум >


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри