Брой 8 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Януари 2008

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


АХМЕД - СМЕШНИЯТ ТЕРОРИСТ
Не мога да не споделя това с Вас!!! Гледах Ахмед - мъртвият терорист! За пръв път чувах за Джеф Дънъм, но този кратък скеч ме накара да се смея през сълзи. Можете да го видите във > vbox7 . Джеф Дънам е > вентрилок (или вентрилоквист), а не вентрилог :), както смятат повечето хора във форумите. Шоуто е невероятно, толкова добро, че ме накара да търся и да гледам други негови изпълнения. Всички те са много добри, но честно казано не успях да намеря нещо толкова добро като Ахмед.

Продължава вдясно ->

РЕДАКЦИОННО

-> продължава от лявата колонка
Всъщност основното при Дънъм не е вентрилоквизмът, а усещането за хумор и невероятната импровизация. Аз вече бях гледал подобни шоута на Робин Уилямс, в които човекът стои прав и говори в продължение на час и половина. Последното беше излъчвано на живо по HBO от Бродуей. Сега гледах Джеф Дънам в Comedy Central и въпреки, че не е толкова емоционален и не импровизира колкото Робин Уилямс (все пак Джеф е комик и вентрилок, а не актьор), направо ме довърши. Самокритиката и автошегите в шоуто му са невероятни; понякога е малко странно, защото американците явно много се забавляват, когато чуят за 1,5 литров хибриден двигател на автомобил, правен в Япония или някъде там отвъд ши**ния океан, но като цяло е забавно - става дума за Тойота Приус , която вероятно Джеф Дънъм притежава и всичките му герои го майтапят за това.
Така че запасете се с много пуканки, пригответе си течности, защото може да се задавите от смях и се потопете в царството на Джеф Дънъм и неговите кукли.

Навлязохме в месеца на Трифон Зарезан и денят на влюбените, известен още в Централна и Югозападна Европа като денят на свети Валентин. Днес е денят на обесването на Васил Левски. Силно се притеснявам, че за по-малките Левски е неизвестна противоречива фигура от българската история, на която са кръстили националният стадион. Поне да бяха кръстили летище София на него... Или нещо, което наистина да казва на света "Ето това е Левски, ние го почитаме и ценим високо приносът му в нашата история, защото може би нещата щяха да са много по-различни, ако не беше той и революционният му плам". Нас обаче тези дни ни тресат всякакви други притеснения – как ще паркираме в центъра на София, дали 12%-ната инфлация за миналата година може да се отрази на цените на битовите услуги – въобще все актуални теми. Повечето от нас ще чуят от телевизията, ще прочетат във вестника или ще си припомнят от церемонията довечера, че днес е "денят на Левски". Снощи ми обясниха, че градският транспорт закъснява с около час "Заради празненствата за Васил Левски". Всъщност аз съм един досаден тип и често тормозя диспечерите на Градски транспорт (общински монопол и това няма перспектива да се промени). И снощи жената ми каза, че най-близкият автобус е на поне 15 минути, след като бях чакал 25 преди това. Наистина, до сега не се бяха оправдавали само с Левски. Бях чувал какво ли не, но това направо ме довърши. Добре, че е

Левски, та да оправдаем мениджърската безпомощност на общинските компании. Плащам им данъци, плащам им цена на услугата, но плащам и за неспособността им да се справят с работата си. Има няколко неща, които трябва да им станат ясни: 1. Когато някой не се справя с работата си, го (О, ужас! Не споменавайте това пред държавни или общински служители!!! Може да ги стресирате!) уволняват или преназначават. 2. Когато има официални събития и чествания (все пак не сме измислили в понеделник, че ще правим празнична заря във вторник), съществува нещо, което се нарича Реорганизация на движението. За незапознатите (мениджъри на СКГТ) това означава да пренасочиш транспортните средства, за които това е възможно, по други маршрути, за да не създаваш затруднения за придвижването им. 3. За подобни предвидими събития е задължително да уведомиш заинтересованите (пътници), за да не им причиниш неудобство и забавяне. У нас не става нито едното. Ние казваме "Разписанието не може да бъде спазено, защото има заря за Васил Левски!". Ех, Апостоле, когато увисваше на бесилото, дали си мислел, че един ден ще споменават името ти вместо с безсмъртните думи "Ще имаме едно знаме и на него ще пише За свята и чиста република", ще си те спомняме само на 19 февруари и по толкова прозаични поводи.

clover

Приятели

Горичката в BG пространството >
3 години Бирария 1516 >

Интересни връзки

Металика в България >
Кис също :) >
Бон Джоуви все още не са потвърдили >
Деф Лепард все още не са потвърдили >


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри