Брой 6 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Септември - Октомври 2007

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


ИЗБОР НА РЕДАКТОРА

> <a mce_thref= Палитра - Бончо Бончев
> <a mce_thref= Ръката ми стисни - Каминута
> <a mce_thref= Приказка за една принцеса - Глава 5
> <a mce_thref= Bon Jovi - Lost Highway
> <a mce_thref= Dragon Wars
> <a mce_thref= Grindhouse: Death Proof

 

СТРАНИЧКА НА ЧИТАТЕЛЯ

Виждате ли нещо, което не Ви харесва? Има ли нещо, което смятате, че липсва? Гледате интересни филми, четете увлекателни книги? Разкажете на всички за тя! Планираме да направим страничка на читателите, където да можете да ни разкажете всичко, което Ви е впечатлило в последния месец и да го споделите с останалите хора, които ни посещават. Очакваме ви на редакционните мейли непрекъснато!

РЕДАКЦИОННО

ЗЕМЯ НА ВЪЛЦИ

Tataf пространно информира в блога си, че очаква новата версия на Beowulf. Повече информация в IMDB и на сайта на филма. Филмчето е изцяло компютърно анимирано, крайно реалистично в стила на Final Fantasy, който излезе преди доста години и беше революционен за времето си. Участват образите и гласовете на много известни актьори - сър Антъни Хопкинс, Анджелина Джоли, Робин Райт Пен и Рей Уинстоун, който участва и в Крал Артур. Аз си спомням Beowulf от преди 10-ина години с Кристоф Ламбер, който си беше по същата легенда - рицарят, принцесата, чудовището, майката-вещица, прокълнатия замък и т.н. Епична история с (недотам) щастлив край и романтичен привкус. Оказа се, че има и още един филм, Беоулф и Грендел (чудовището се казва така) от 2005-а, в който пък участват Джерард Бътлър от 300 и Стелан Скарсгард, който също участва в Крал Артур. Беоулф с Кристоф Ламбер беше с едва доловим сайбър привкус, докато в новата версия явно Земекис се е придържал изцяло към историята и всичко си е като трябва.
Опасявам се, че ще видим поредния безумен панаир на компютърните ефекти и анимация, в който нито историята, нито развръзката ще впечатляват с нещо. Според мен Земекис, когото иначе много уважавам, трябваше да изчака поне още 10-ина години, за да може поколението - целева аудитория на филма да позабрави предишните екранизации или просто да дойде следващото поколение.
clover

Когато преди година се захванахме да правим Асоциация Млади писатели в интернет, не очаквах нещата да стават толкова бавно. Постоянно губехме хора и подкрепа за сметка на някоя друга кауза. За щастие онези от нас, които наистина искаха да го направят, сме все още тук. И така достигнахме до днес, когато сме на прага да учредим годишна награда за Най-добър млад автор в интернет-пространството. Наградата ще се определя чрез конкурс за кратък разказ (5 до 10 стандартни машинописни страници), а голямата награда ще бъде парична. В момента преговарям с приятел - скулптор, който да изработи статуетки за тримата отличени - нещо малко и по-скоро символично. Всъщност най-трудно разрешим се оказа проблемът с журито, но сега с помощта на много добри приятели и надявам се - с подкрепата на Министерство на културата и неоценимата помощ на г-жа Надежда Захариева - нещата започват да се случват. Планираме да започнем събирането на творби в началото на декември и да продължим до края на март. После около месец-два ще се четат творбите, ще минат селекционна комисия, после преминалите "първото сито"

ще бъдат представени на журито, което ще подбере първите три творби. Опитваме се да привлечем колкото се може по-шарено жури, съставено от хора на изкуството от всички поколения, за да получим колкото се може по-вярна картина за възможностите и таланта на участниците.
Новината за конкурса ще бъде разпратена на всички автори в Nowhere, на участниците в Идея без заглавие, на регистрираните потребители в Nowhere. Очаквам, отново с помощта на министерството, тя да достигне и до всички читалища в страната. Надяваме се на широка подкрепа и от Ваша страна, надяваме се да има много участници, защото правим това заради Вас. Очакваме през Юни да бъде награждаването. Силно вярваме, че конкурсът може да се превърне в мост между утвърдените автори, издателствата и всички, които се занимават с литература в България и Вас, участниците в конкурса, талантливите млади хора, публикуващи творбите си в интернет. Проверявайте сайта на Асоциацията, Nowhere и електронната си поща за повече подробности.

clover

Избори без губещи

След безумните подробности, в които всички медии отразиха местните избори, стана ясно, че всичко е ясно. Българите пак гласуваха за някаква добра идея; да не се бърка с програма! Нито ГЕРБ, нито Бойко Борисов са управлявали нещо до сега (точно както бе със С. Сакскобургготски, за сметка на това единия е управлявал другия :-Р), но сега ще имат тази възможност. И докато с общините няма особено голяма възможност да вършат безобразия, тъй като абсолютното им мнозинство не се състоя, то на следващите парламентарни избори това може да стане и ще трябва да чакаме още 800 дни, за да се случи нещо хубаво с нашата нещастна държава. Изненадва ме отново липсата на заинтересованост у всички нас кой точно ще ни управлява. Ниската активност за европарламента беше очаквана - там нещата са на принципа "Бог високо, цар - далеко", но от кметовете и общинските съветници зависи дали и как ще се развива града и квартала ни... А може би всичко се свежда до простия стих: "Дилеми, дилеми -/ една е на линия: / от двама серсеми / избираш единия."

clover

Grande fratello*

Днес попаднах на новината, че Италия е приела проектозакон, според който всички блогъри и автори на уеб-сайтове ще се регистрират в специален регистър и да плащат лиценз. Освен това те са длъжни да се обединяват в издателски компании, начело на които да стои професионален журналист, който да бъде отговорен редактор. Ако смятате, че това не е справедливо или просто не е правилно, можете да изпратите мнение на английски на Премиера на Италия Романо Проди, който е сред защитниците на законопроекта на адреса за обратна връзка с него . Аз лично написах дълго съобщение, което освен общата част, предложена от протестиращите италиански блогъри съдържаше и собственото ми мнение, че това е стъпка назад и ще ограничи свободата на мнение в интернет без да доведе до реални резултати (всъщност, с изключение на още един източник на приходи за държавата и това, че всички блогъри ще бъдат известни на правителството, съответно - ще могат да бъдат следени, контролирани и санкционирани, не мога да измисля мотиви за подобен законопроект). Още на стр. 6 >>

*Големият брат

Приятели

Горичка.БГ >

Интересни връзки

Предизвикателството на AXN >

CSI Miami >

CSI: Crime Scene Investigation >

CSI: New York >


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри