Брой 3 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Април 2007

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


ИЗБОР НА РЕДАКТОРА

> > Уморени размисли за отминали любови - поезия от Александър Лютов
> > Кварталът - разказ на Румен Николов
> > Мишо - разказ от Силвия Атипова
> > Трите погребения на Мелкиадес Естрада - киноревю от tataf
> > Raintime - Flies&Lies - музикално ревю от clover
> > История на България - blog.4bg.net от clover

 

РЕДАКЦИОННО

СЪДЪРЖАНИЕ

> Поезия и нови автори от април - стр. 2
> Безбрежните граници на любовта... потънали в забравата на океана - стихотворение на Радина Гечева - стр. 2
> Профил на Александър Лютов - стр. 2
> Проза и нови автори от април - стр. 3
> Жената дявол ! (откъс) - Мартин Анастасов - Мечo - стр. 3
> Профил на Силвия Атипова - стр. 3
> На кино с Nowhere - стр. 4
> Nowhere Меломан - ревю на Flies&Lies на Raintime - стр. 4
> Нови книги - стр. 5
> Новини - стр. 5
> Контакти с авторите - стр. 5
> Животът е ... блог - Марвин - стр. 6

Април беше един интересен, но не особено богат на събития месец. Може би като изключим деня на космонавтиката 12-и и 131-та годишнина от Априлското въстание (20 април по стар стил, втори май - по нов). Повече за самото въстание можете да намерите в Енциклопедия История на България и Уикипедия. И тъкмо за да ни напомни второто събитие, което май сме започнали да позабравяме, в Новините на Нетинфо се появи противоречива новина. По този повод е и статията История на България от нашия нов блог blogHere , която публикуваме на страница 6. С неколкодневно закъснение реагираха президентът на България и министър -председателят. За щастие го направиха, но не бих се учудил на

мълчание от тяхна страна. Е, президентът Първанов не би могъл да пропусне подобна новина, но очаквах реакцията му по-скоро като историк, отколкото като институция в държавата. Живеем в свят, в който съдят хора за отричане на холокоста. Ето няколко линка по темата от novred.narod.ru, www.kriminalist.info, news.ibox.bg и www.segabg.com. ВЪПРОС: Защо в нашата демократична, съвременна, европейска и гонеща какви ли не други клишета държава няма закон, който да забранява оспорването на паметни за националната ни история и самосъзнание факти?

продължава на стр. 6 »

Уеблогът на Nowhere

Както вече сте разбрали, блогът ни официално стартира преди дни. Името му е blogHere (звучи ли Ви познато ;)), а адресът е blog.4bg.net (както би могло да се очаква). На страница 6 в месечното издание ще публикуваме части или цели статии от блога, както и интересни линкове, които можете да разгледате, ако Ви стане любопитно.
Очакваме Вашето съдействие, за да обсъждаме теми, които са актуални и интересни и да получаваме разностранни и компетентни мнения по тях. Можете да коментирате всички теми без регистрация но имайте предвид, че всеки коментар подлежи на одобрение, преди да се появи на сайта. Ако имате идеи за статии или теми, пишете ни на редакционните контакти.

Nowhere Класации

Както обещах в предишния брой, в този ще Ви представя класации на авторите и творбите, както и на потребителите на Nowhere. Искам дебело да подчертая обаче, че тези класации ще са базирани само на статистически данни и Вашата активност и по никакъв начин няма да съдържат оценка от екипът ни за автори, потребители и творби. Постъпваме така, за да не се отклоним от оригиналната идея на Nowhere - да бъде трибуна, а не трибунал, да дава възможност за изява, а не оценки за качество. За самите класации, вижте страница 7. Ако смятате това за неподходящо или имате идеи за други класации - свържете се с нас .

Приятели

Асоциация Млади писатели в интернет >
Nowhere Безплатно публикуване >

Интересни връзки

Народна библиотека "Св. св. Кирил и Методий" >
Проект за безплатни електронни книги Gutenberg >
Витруална читалня Максима >


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри