Брой 2 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Март 2007

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


ИЗБОР НА РЕДАКТОРА

> Война - Петя Тодорова
> Всички творби и профил на Петя Тодорова
> Срещу стената - кино ревю на tataf
> Роки..... FOREVER - кино ревю на Marvin
> bookWheel на финала
> Ask Тишо за писането, справедливостта и тоталните кучки

РЕДАКЦИОННО

СЪДЪРЖАНИЕ

> Поезия и нови автори от март - стр. 2
> Война - Петя Тодорова - стр. 2
> Проза и нови автори от март - стр. 3
> Писмото на лудия (откъс) - Моргана - стр. 3
> Профил на Джулс - стр. 3
> На кино с Nowhere - стр. 4
> Nowhere Меломан - ревю на The Heart Of Everything на Within Temptation - стр. 4
> Нови книги - стр. 5
> Новини - стр. 5
> Контакти с авторите - стр. 5
> Ask Тишо за писането, справедливостта и тоталните кучки - стр. 6
> BookWheel - поставките за книги - стр. 6

За втори път Ви представяме месечното издание на Nowhere E-zine. Надявам се, вече сте разбрали, че с изключение на статиите на страница 6, които са от различни източници, всичко останало е съдържанието на Nowhere, събрано в месечна „брошура”. Предстои публикуването на сайт за творби над 10 машинописни страници. Предстои създаването на блог, който ще пишем с Ваша помощ. Най-интересните неща от блога ще бъдат публикувани и в месечното издание в раздела Статии. В този брой за пръв път Ви представяме интервю с Тихомир Димитров, който бе автор на статията за осми Март в предишния брой. Опитваме се да съберем разнородно и въпреки това полезно съдържание.
Когато започнахме да мислим върху тази идея, съдържанието беше доста

по-малко. Но непрекъснато измисляме нови неща - статии, интервюта, анкети, ревюта, класации и Бог знае още какво ще ни хрумне по-нататък. Очаквайте топ 10 на любимите Ви Nowhere автори, който ще се генерира от съдържанието на Любими творби на регистрираните потребители. Така че, ако харесвате някой творба много - добавете я в Любими. Не се съмнявайте, че ако ни напишете добра идея по мейла или във форума в темата за Тук И Сега, ще я публикуваме и ще направим всичко възможно да я осъществим. Неслучайно правя това вече седма година - както се казва "Начинаещите творци имитират, а професионалистите крадат". :) Затова бъдете сигурни, че няма да оставим добра идея без реализация!

clover

Културата и ние

Миналата седмица бях решил да отида да гледам "300" на кино. Оказа се обаче, че нито самият филм, нито ходенето на кино в Арена е културно събитие.Филмът, както можете да видите от ревюто на tataf не може да предложи нищо на останалите сетива, освен на зрението, а при мъжете и това е съмнително. Самата атмосфера в Арена също не бе особено културна, предвид огромния брой хора, стотиците автомобили, тълпите крещящи тийнейджъри и генерираното количество боклуци.

Едва ли някой от тези хора мисли за ефекта върху глобалното затопляне от подобно стълпотворение. Затова реших да заема общественоотговорна позиция и да се проявя като природозащитник и да бойкотирам "300" ... за сега. Не смятам, че ще ми остане бяло петно в интелекта от подобно въздържание, а и филми, снимани изцяло в студио на син/зелен екран заслужават да ги гледаш вкъщи на телевизионен екран или монитор. Пък ако ще да се разчуе!

clover

 

Помощ от приятел

Катя, която до сега ми е пращала само стихове, написа ревю на "Сняг" на Орхан Памук. Много благодаря за това и се надявам, че няма да е последното ревю, което пише за Nowhere. Искам да се обърна към всички Ви с молба: ако четете стойностни книги, напишете ни ревю в няколко реда и ни ги изпратете. В тези години на безкнижие е добре човек да знае за какво струва да похарчи парите си и какво си струва да прочете.

Щом стартира нашия блог, ще можете да споделите мнение и за неща извън литературата, които Ви вълнуват, както и да прочетете нашето. Защото добрите автори се раждат в кладите на много, много писане - за справка хвърлете един поглед на интервюто с Тихомир Димитров на шеста страница. Ако искате да се присъедините към екипа - пишете ни !

clover

Приятели

Асоциация Млади писатели в интернет >
Nowhere Безплатно публикуване >

Интересни връзки

Официалният сайт на Within Temptation [en] >
Беседа за авторското право от Wikipedia >
Статия за BookWheel от Wikipedia [en] >


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри