Брой 15 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Септември - Март 2010

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


ИЗБОР НА РЕДАКТОРА

> Друга самоличност - поезия от Силвияна

> За мъртвите времето е без значение - роман на Цветелин Вълев

РЕДАКЦИОННО

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ЧУЯ...

> The Scorpions - Sting In the Tail
> Tarja Turunen - What Lies Beneath
> Axel Rudi Pell - The Crest
> Annihilator - Annihilator
> Avantasia - два албума, Angel of Babylon и The Wicked Symphony
> Metallica - Live In Quebec City (DVD)
> Therion - Sitra Ahra
> Anathema - We’re Here Because We’re Here
А и откъм концерти няма да ни е лошо тази година - AC/DC са в София след месец, после Metallica, MegaDave, Rammstein, Slayer и кой ли още не през юни, после през юли на Каварна рок фест ще видим Tarja, Doro, Epica, Accept, Annihilator, Primal Fear, Kreator и Sodom, после през октомври в софия ще чуем Scorpions, Therion на 18 ноемвр. Само някой да ми се оплаче, че нямало музикални събития през 2010-а!...

Изтърколи се още една година и нова започна. Света е малък и спасение не идва от никъде. Затънали в блатата на световната икономическа, финансова, куптурна и ценностна криза бродим немили-недраги, оцапани с калта на Биг Брадър Фемили и търсим Караджата. Ела, Биг Брадър и виж нашето семейство... Защо ме караш да се взирам в някакви други, сякаш в моето всичко е наред?... Любов, омраза, даже сексът вече не е мираж в къщата на Биг Брадър, което изключително много блазни хората, в чиито дом сексът е мираж. Не мога да гледам как хората се мразят, как се обиждат, не мога да понеса, че някой е способен на емоции, които презирам. Дайте ми опорна точка и ще превърна омразата в любов, насилието в съзидание, а болката - в поезия. Защо когато стотици хиляди умират в Хаити се чудите дали да пратите СМС за лев и двайсет, но когато трябва да оставите Иванка в къщата, пращате 10 СМС-а... Наистина ли зрелищата изместиха състраданието?! Знам, че нямате хляб, но имате много друго, което останалите нямат. И аз нямам много неща, но не възприемам себе си като един от онези в къщата на Брадъра. Писна ми да

ме сравняват и оприличават на лумпени, които са заедно заради пари, на родители, които не си обичат и не си гледат децата и на хора, изгубили повече от човешкото в себе си и сбогували се със съвестта си в процеса на печелене на пари.
Аз искам да имам свободно време за себе си и за тези, които обичам. Искам да си купувам по двадесет книги, да ги чета по две наведнъж с часове, искам да се разхождам на зелено, да губя време в умни приказки с приятели, да слушам приятна музика, да имам време за хобито си. И със сигурност не искам да прекарам два часа на ден с нос (и какво ли още не), заврян в телевизора, където хората, с които не сме едни и същи, водят живот под лупа за забавление на други хора (с които също не сме едни и същи!), които нямат собствен живот. Писна ми! Ако искате ме съдете, но знам, че и вие тайничко искате същите неща като мен. Всичко зависи от това дали ще позволите на останалите да го разберат или ще продължите да тлеете като блуждаещ огън в тресавището, погрешно наричано от хората "нормален живот"!

clover

Приятели

Интересни връзки


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри