Брой 14 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Август 2009

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


РЕДАКЦИОННО

ПРЕДИ ЛЯГАНЕ

В живота на човек има моменти, които отбелязват някаква повратна точка. Понякога прочитането на дадена книга е такъв момент. Има всякакви мнения, но за мен гениална е не онази книга, за която всички казват "Добра е!", а онази, която предизвиква размисъл, която всеки възприема по своему, в която всеки намира себе си на определена възраст и в дадено състояние. Книгите, които задават въпроси, които всеки от нас си е задавал и онези, които предлагат отговори, за които не сме се сетили или такива, които вече сме забравили. Съвършенството е достигнато, не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне.

Тук щеше да има нещо весело, но след случилото се в Македония с българските граждани преди два дни се отказах от идеята. За сметка на това Ви приканвам да помислим дали в нашата страна няма подобни опасни кораби, автобуси и съоръжения като цяло. Дали някои от нас не са се возили вече на такива? Дали не сме оцелели на косъм, без дори да го знаем? Дали сме били в ръцете на хора, чиято единствена мисъл е за пари? Дали българският министър на транспорта щеше да подаде оставка? А дали това е достатъчно? Дали не трябва да се потърси съдебна отговорност на

хората, които са виновни този кораб да е на вода, да е минал технически преглед, да има разрешение да превозва туристи, както и на екипажа, пропуснал важни детайли, свързани със сигурността (като например неизправна плавателна механика, слаби въжета, претоварване на кораба, липса на спасителни жилетки)? Всичко, което ни остава сега, е да обявим ден на национален траур. Ден, който няма да върне никого от отвъдното, нито ще даде изкупление и успокоение на близките им. Дано онези, от които зависи нещо, не го забравят!

ЖИВА МУЗИКА


Няколко много любими изпълнители ще посетят страната ни. Част от тях - за втори път. Не пропускайте следните концерти:
MR Big > - 1 Октомври, зала Унивесиада

 

Tarja Turunen > - 12 Октомври, зала Универсиада
ZZTop > - 21 Октомври, стадион Академик
Amorphis > - 30 Октомври, клуб Blue Box

Приятели

Цветовете на дъгата - блогът на Елица >

Интересни връзки

Новият албум на Megadeth е вече факт >


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри