Брой 10 архив уеб-дизайн и програмиране страници  1   2   3   4   5   6   7  Юли 2008

Тук и Сега

Периодично издание на NowHere

В БРОЯ
 
> Поетични нотки
> Прозаични отклонения
> Кино ревюта
> Музикални ревюта
> Анотации
> Новини
> Импровизации по тема
> Статистика
 


ИЗБОР НА РЕДАКТОРА

Очакваме нов албум на MetallicA на 12-и Септември. Да се надяваме същата дата да важи и за България. Ще чуем превюто от сайта им и е много възможно това да е първият албум на групата, който ще си купя официално :)

> Death magnetic - Metallica

РЕДАКЦИОННО

Таря в БългарЯ

Зарадва ни новината, че Таря Турунен ще ни посети на 28-и октомври. Събитието е потвърдено на сайта й (виж тук). Ще пее в зала Универсиада, което е плашещо, предвид факта, че там се провеждат малко концерти и нямам представа как точно звучат. Лошото е, че повечето концерти в зала се отличават с ужасяващо озвучаване и всякакви опити това да се поправи пропадат. Гласът на Таря Турунен е нещо, което заслужава най-доброто възможно озвучаване и перфектна акустика. В това отношение изборът на спортна зала за този концерт не е подходящ. Честно казано бих предпочел зала България за това събитие, но за щастие никой не ме пита... А и да се надявме този път да е различно! Невероятната Таря направи още по-невероятен солов дебют с My Winter Storm и смятам, че организаторите не можеха да изберат по-неподходящо място за концерта на неподражаемата финландка. Е, ще бъдем там, ще чуем и да се надяваме - мнението ми ще бъде опровергано! Всички концерти на Таря от Европа през 2007-а бяха camera friendly (позволено бе на публиката да носи фотоапарати), нещо повече - на сайта й имаше конкурс за най-добра фенска снимка. Същото се отнася и за турнето й в Южна Америка. Да се надяваме и ние да успеем да снимаме шоуто в София. Последният (и като че ли единствен) изпълнител, чието шоу в България беше отворено за фотоапарати, беше Брайън Адамс. Стискайте палци политиката на Таря да се запази :)

Змиите и леопардите

Две на пръв поглед напълно несъвместими животни. Влечуго и бозайник. Змия и котка. Вероятно даже китайският календар не би ги поставил едно след друго. У нас обаче тези неща се случват. На четвърти юли (и рано на пети юли) този месец на стадион Академик Whitesnake и Def Leppard направиха съвместен концерт - първи за леопардите и пореден за бандата на Ковърдейл. Изприказвано бе много за приликите и разликите с предишни концерти (разликите основно са в отрицателна посока, за съжаление) - огромните опашки на входа, огромните опашки за бира, огромния брой хора, на които организаторите бяха продали билети "седящи" и малкия брой места за сядане, огромното закъснение, с което започна концертът, пълното безразличие към метеорологичните условия (обикновено организаторите на големи концерти /говора за белите държави/ оставят на всяка седалка или раздават на входа на концерта дъждобрани - но това май до сега не се е случвало в България). На мен лично концертът ми хареса изключително много. И то не заради Whitesnake. Е, вероятно щеше да е къде по-добре, ако не валеше (както би станало, ако концертът бе започнал навреме). Очаквах и групите да свирят повече - да го наречем възнаграждение за търпението на феновете. Онези от нас, които станаха верни докрай и не си тръгнаха, получихме 75 минути Whitesnake и 85 минути Def

Leppard. Дълго разсъждавахме колко е дълъг пътят с камион от македонската граница - около 4 часа. И щом в 21 часа обявиха, че камионите не са пристигнали, а самите камиони пристигнаха около 22 часа, означава, че са знаели за това от 17 часа, може би и по-рано. Ами ако камионите въобще не бяха тръгнали? Нищо не пречеше на организаторите да излязат в 18 часа и да кажат: "Съжаляваме, поради форсмажорни обстоятелства (всички, които организират каквото и да е, обичат тази дума безкрайно много - според тях тя ги освобождава от отговорност напълно) концертът ще се забави. Камионите сега тръгват от македонската граница, ще бъдат тук около 22 часа, така че разходете се и елате отново около 21,30." Да бе, това би било мисъл за потребителя, клиента, зрителя... Защото ние сме потребители на услугата, която те предлагат. Но никой у нас не разбира това. Много групи все още заобикалят България, а в случая с онези, които идват, се получават подобни свинщини (спомнете си Paradise Lost например, или пропадналият концерт на Iron Maiden). Да не говорим за вечно протоколното отношение на много групи към българската публика, лесно обобщаващо се с думите "Платили са ми 90 минути и толкова ще ви свиря! Ако искате повече, имам си агент, другия път дайте повече пари!". А ние продължаваме да се примиряваме...

продължава на стр. 6 >>

PIMP MY ADS

Преди време попаднах на тази серия от реклами на VolksWagen - в Related videos ги има всичките. Освен че са се потопили в дебрите на тунинга и персонализирането на автомобила до неузнаваемост, героите в рекламата са изключително добри събирателни образи на Pimp My Life - поколението - Jason, Mike, Tray; да не говорим за Питър Стормър - неповторимият Джон Абруци от Prison Break. Ето така се прави реклама - забавно и поучително. А когато зад нея стои и световна истина (че германците може да не стават почти за нищо друго, освен за автомобилни инженери и механици, както се казва в онзи стар виц), рекламата може да се превърне в легенда.

METALLICA FOR FREE?

Металика отново разлюляха България в прегръдката на Сънчо, Месията, Господаря и всички друг, които ви хрумват. Надяваме се да дойдат и догодина, както обещаха, защото наистина 9 години между всеки два концерта смуче (sucks)... Но не ми беше това думата...
На концертния сайт на Металика се появи концертът в София, заедно с няколко малко известни факта, обложки и т.н. Адресът е този . Цената е само $9.95 за формат mp3. А срещу безплатна регистрация на сайта получавате още по-безплатен даунлоуд на 20 концерта от периода 1982-2003 година. Наистина е безплатно, опитах. Адресът е този , изберете си линка най-отдолу. Нетипично за Металика, нали :)

Приятели

Интересни връзки


© Всички права по това издание са на създателите му.
© Всички права върху публикуваните творби в изданието, са на съответните автори. Цитиране или разпространение е забранено без съгласието на съответния автор. За повече информация, прочетете разпоредбите на Закона за защита на авторското и сродните му права.

Права и задължения | Валидни CSS & HTML | издание на Виртуална библиотека Nowhere
Пригодена за всички браузъри